Είναι ο καταλληλότερος και γιατί

Παρόλο που ο Κρίστιανσεν θεωρείται κλειστός πρέπει να λεχθούν 2-3 πράγματα αφού η πρόσληψη προπονητή ή και τεχνικού διευθυντή αποδείχτηκε η κορυφαία αδυναμία της διοίκησης Πετρίδη. Αυτό αποδεικνύουν οι απολύσεις κάθε 5-6 μήνες έστω και αν ο πρόεδρος επιχειρηματολογεί για την ορθότητα τους με τη λογική ότι στο τέλος κατακτά το πρωτάθλημα.

Εννοείται ότι είμαστε ΑΠΟΕΛ και μεσα σε αυτά τα πλαίσια ο Κρίστιανσεν ήδη αμφισβητείται από οπαδούς μας. Προπονητής που δέχτηκε τρία γκολ μέσα στην έδρα του από τον Τιμούρ και που έχασε όλους τους καθοριστικούς αγώνες την τελευταία διετία δεν μπορεί να αντέξει στον ηλεκτρικό πάγκο του ΑΠΟΕΛ, γράφουν και λένε διάφοροι.

Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει σωστή αξιολόγηση του συγκεκριμένου κάτι που δεν έγινε με τους Πασιένσια και Κετσπάγια. Η αξιολόγηση αυτή δεν μπορεί να αφορά μόνο τον προπονητή αλλά ολόκληρο το τιμ αφού είναι της μόδας πλέον η πακετοποίηση τριών ή και κάποιες φορές τεσσάρων ατόμων.

Είδαμε να έρχονται στον ΑΠΟΕΛ μέτριοι προπονητές και σπουδαίοι βοηθοί ή και το αντίθετο. Τι ισχύει στην περίπτωση του Κρίστιανσεν και των συνεργατών του; Ο Κωστή αποδείχτηκε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον ΑΠΟΕΛ ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Σατσιά που φαίνεται ότι έχει τους υποστηρικτές του, οπότε τίθεται θέμα.

Χωρίς αμφιβολία ο Κρίστιανσεν ήταν πρωταγωνιστής την τελευταία διετία στο αξιοθαύμαστο πρότζεκτ της ΑΕΚ αφού έφτιαξε μια ομάδα που έπαιζε φοβερά οργανωμένο και ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Η προπονητική του φιλοσοφία δείχνει να ταιριάζει στον τρόπο που πρέπει να παίζει ο ΑΠΟΕΛ, κάτι που δεν ίσχυε με τον Κετσπάγια εξού και η αντιπάθεια πολλών προς τον πρώην προπονητή μας.

Σίγουρα μετρά και το ότι ο Κρίστιανσεν ξέρει τον ΑΠΟΕΛ και την κυπριακή πραγματικότητα γεγονός που θα εκμηδενίσει το χρόνο προσαρμογής του.

Ο ισχυρισμός ότι η στελέχωση της ΑΕΚ ήταν προϊόν Ρόκα και όχι Κρίστιανσεν είναι βάσιμος και πρέπει να προβληματίσει τη διοίκηση Πετρίδη. Αν ο εκλεκτός του Πρόδρομου είναι ένας εξαιρετικός κόουτς, ποιος θα τους εντοπίσει τους 4-5 παίκτες που πρέπει να έρθουν έγκαιρα έτσι ώστε να πάμε έτοιμοι στα προκριματικά του Champions League;

Αν η ενδελεχής μελέτη των υπευθύνων κατέδειξε τον Κρίστιανσεν ως τον καταλληλότερος σημαίνει ότι όλα τα πιο πάνω και ακόμα περισσότερα εξετάστηκαν και θα δούμε μια στελέχωση και ένα γενικότερο τρόπο λειτουργίας που θα δείξει ότι η διοίκηση ωρίμασε με τρόπο που λειτουργεί μακροπρόθεσμα και όχι παιχνίδι με παιχνίδι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!