Ιταλικό έγκλημα

Δυστυχώς ο Τραμετσάνι αυτοπυροβολήθηκε. Είναι μάλιστα από τις περιπτώσεις που δεν πρόκειται για εκ των υστέρων κριτική αφού τα όσα είπε δημόσια 24ώρες πριν τον αγώνα επιβεβαιώθηκαν με τρόπο που τον αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο και το ΑΠΟΕΛ μια ανάσα από την οικονομική καταστροφή.

Πριν τον αγώνα ο Ιταλός σκιαγραφώντας τον αντίπαλο είπε ότι πρόκειται για μια ομάδα που αρέσκεται να επιτίθεται από τα άκρα και πως το 3-5-2 που θα παρέτασσε θα δοκιμαζόταν πραγματικά.

Ούτε πέρασε από το στενό μυαλό του να αλλάξει διάταξη έχοντας την προκλητική δικαιολογία ότι προτιμά το σύστημα που αρέσει στους παίκτες του. Μετά την ήττα είπε επίσης ότι με αυτό νιώθουν πιο άνετα. Θυμίζω ότι όσοι παίκτες το σχολιάσαν δημόσια και δεν πουλούν μούρη είπαν όσο πιο ευγενικά μπορούσαν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο σύστημα.

Πρόκειται για ποδοσφαιρικό έγκλημα γιατί με μια διάταξη με τέσσερις πίσω ο ΑΠΟΕΛ θα είχε τη δυνατότητα να αμυνθεί καλύτερα και να μην βρεθεί εκτεθειμένος επανειλημμένως και όχι μόνο στη φάση των γκολ των Αζέρων.

Μοραία η ομάδα μας έπρεπε να αμυνθεί με δυο παίκτες τους οποίους ο Τραμετσάνι καταστρέφει. Αυτό κάνει από τον Ιανουάριο με τον Γιακολις που παίζει όλη τη γραμμή και δεν ξέρει το παλικάρι να αμυνθεί. Αυτό κάνει και με τον Μιχαήλοβιτς που είναι επίσης εξαιρετικός παίκτης αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει από αριστερά.

Ο Τραμετσάνι έκανε εύκολη τη ζωή του συνάδελφου του αφού και στο επιθετικό κομμάτι κατάφερε να “σκοτώσει” τον Τάμαρι. Επιλέγοντας να μην δώσει στηρίγματα (4-3-3) στον Πάβλοβιτς, οι Αζέροι έστελναν δυο αμυντικούς πάνω στον Ιορδανό που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί και η πρώτη αλλαγή αφού ο Βιντιγκάλ δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να βοηθήσει. Έπρεπε όμως να κάνει ένα ανούσιο statement στον πιο καθοριστικό αγώνα του ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Όπως εκείνα που κάνει επανειλημμένα και με τρόπο που δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ όταν επιχειρεί να αποδομήσει παίκτες-ανθρώπους με το αστείο επιχείρημα ότι δεν ξεσκίζονται στην προπόνηση.

Είναι για αυτούς τους λόγους και όχι μόνο που η κλεψύδρα δύσκολα θα αναστραφεί για να ξεκινήσει εκ νέου η χρονομέτρηση. Και το υφιστάμενο μέτρημα σύντομα ολοκληρώνεται.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!