Κατάλαβε και δεν είναι αργά

Νομίζω ότι ο μετά από τρεις και βάλε μήνες στον ΑΠΟΕΛ ο προπονητής μας έχει συνειδητοποιήσει ότι έσφαλλε σε κάποιες εκτιμήσεις του. Η σιγουριά με την οποία έλεγε ότι η ομάδα έχει το ποιοτικότερο ρόστερ και πως θα τα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχει αντικατασταθεί από νευρικότητα, δικαιολογίες για την αγωνιστική – βαθμολογική καθίζηση και προσπάθεια να κερδίσει χρόνο.

Ο Κετσπάγια πλέον έχει καταλάβει ότι η επιδημία των τραυματισμών θα τον συνοδεύει  για όσο καιρό θα είναι προπονητή μας ενώ η απόφαση του να μιλά για τους ανταγωνιστές μας και τη δυνατότητα που έχουν να ξεκουράζονται περισσότερο δείχνει ότι βρίσκεται κάτω από πίεση.

Έχοντας πλέον καλύτερη αντίληψη του τι κληρονόμησε καλείται να διορθώσει πολλά και διάφορα για τα οποία κρίθηκε ο καταλληλότερος να διαχειριστεί. Διάβαζα μια ανάλυση για το πόσο κρίσιμος είναι για τον ΑΠΟΕΛ ο Δεκέμβριος τον οποίο πολλοί σχεδόν έχουν ξεχάσει. Πράγματι οι αγώνες με τους Ερμή, Πάφο και Αεκ είναι παραπάνω από καθοριστικοί αφού οποιαδήποτε απώλεια θα κάνει το κλίμα και τα δεδομένα πολύ πιο δύσκολα.

Είναι πρόωρο και λανθασμένο να νομίζει ο οποιοσδήποτε ότι επειδή προ ημερών ολοκληρώθηκε η πορεία στο Europa League θα δούμε μια ομάδα που θα ρολάρει και θα δείξει όλα όσα δεν είδαμε εδώ και μήνες. Ο κουρασμένος και προβληματικός ΑΠΟΕΛ του τελευταίου διμήνου είναι ακόμα εδώ. Είναι για αυτό που οι τρεις αγώνες που απομένουν είναι εξαιρετικά κρίσιμοι.

Πρέπει να τους περάσουμε νικηφόρα έτσι ώστε και σε συνδυασμό με κάποια άλλα αποτελέσματα να βρεθούμε και πάλι στην κορυφή. Η διαφορά από τους πρωτοπόρους είναι η ελάχιστη αλλά για διάφορους λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε η 3η ή 4η θέση δημιουργούν τόση νευρικότητα που δυσκολευόμαστε να τη διαχειριστούμε.

Είναι φανερό ότι μετά από μια τριμηνία όπου ο Κετσπάγια τύγχανε αποδοχής ή και ασυλίας πλέον κρίνεται αυστηρά και απόλυτα δικαιολογημένα. Ως ο απόλυτος άρχοντας του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ καλείται να δείξει ότι έχει τα άντερα για να αντέξει το όποιο ταρακούνημα. Όσον αφορά τη διοίκηση Πετρίδη είναι φανερό ότι παίζει το τελευταίο της χαρτί με τον Κετσπάγια.

Το θυμίζω γιατί κανένας διοικητικός σύμβουλος, παίκτης ή και οπαδός δεν μπορεί να θεωρεί ως επιλογή να πληρώσει τα σπασμένα ακόμα ένας προπονητής προκειμένου να κάνουμε ένα restart!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!