Κάτι πάει στραβά

Δεν ξέρω πως την είδε ο Κρίστιανσεν όταν δήλωνε χτες πως για να έρθει κεντρικός αμυντικός  θα πρέπει να είναι καλύτερος από τον Νικόλα Ιωάννου. Ίσως να ήθελε να τονίσει πόσο ευχαριστημένος είναι από τον μικρό ή και να μας προετοιμάσει για το ενδεχόμενο να μην γίνει τελικά μεταγραφή.

Σε κάθε περίπτωση ο προπονητής μας ανέδειξε και την τρομερή ανεπάρκεια που φαίνεται ότι υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ. Όταν μια εβδομάδα πριν τη λήξη της μεταγραφικής ακούς τέτοιες ατάκες καταλαβαίνεις ότι η περιβόητη επιτροπή προγραμματισμού αδυνατεί να εντοπίσει και να συμφωνήσει με κάποιον.

Το επιχείρημα του υψηλού επιπέδου που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ και πως δεν θα γίνει μεταγραφή χάρη της μεταγραφής δεν πείθει κανέναν.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της απόκτησης κεντρικού αμυντικού τα πράγματα είναι απλά. Όσο καλοί και αν είναι οι τρεις υφιστάμενοι δεν αρκούν για να βγει η χρονιά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό αλλά το ότι ο Λορένθο ή και όποιος άλλο καλείται να εντοπίσει παίκτες με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Καρλάο δεν το πράττει ή και αν το κάνει δεν είναι τέτοιες περιπτώσεις που να μπορούν να έχουν αίσιο τέλος.

Στο ποδοσφαιρικό παζάρι η απόκτηση ενός καλού (όχι σπουδαίου) κεντρικού αμυντικού θεωρείται απόλυτα εφικτή γιατί υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές παικτών των οποίων οι απολαβές είναι προσιτές ως και απαγορευτικές.

Κάποια κοντινά μας παραδείγματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Η  ΑΕΛ λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Σιέλη συμφώνησε με τον Μιτρέα. Πρόκειται για Ρουμάνο διεθνή που σκιαγραφείται ως ένας μοντέρνος σέντερ μπακ. Είναι επίσης μέσα σε αυτά τα πλαίσια που στην περσινή χειμερινή μεταγραφική η ΑΕΚ συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες με τον Μοϊσοφ.

Κάθε περίπτωση και κάθε ομάδα έχει τις ιδιαιτερότητες αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι δυο αυτές ομάδες μπόρεσαν να βρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα παίκτες που ικανοποιούσαν τις αγωνιστικές τους ανάγκες και που ήταν εντός του δικού τους μπάτζετ.

Η διοίκηση Πετρίδη έχοντας αναγνωρίσει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι στην υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου έκρινε ορθή την πρόσληψη του Λορένθο. Αυτός με τη σειρά του κρίθηκε ο καταλληλότερος για να εκτελεί χρέη αρχισκάουτερ γιατί θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να προτείνει παίκτες που ταιριάζουν στις ανάγκες και την αγωνιστική φιλοσοφία του Κρίστιανσεν και που παράλληλα βρίσκονται εντός μπάτζετ του Πετρίδη.

Με τον τρόπο που εξελίσσεται η τελευταία διμηνία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να στηρίζεται σε αφύσικο βαθμό στους παίκτες που θα προτείνει ο κάθε μάνατζερ.

Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο τρόπος με το οποίο λειτουργεί η επιτροπή προγραμματισμού. Αν συμβαίνει όμως κάτι άλλο και πάλι υπάρχει καθυστέρηση που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το αν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε για να διορθωθούν οι σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες της επιτροπής προγραμματισμού.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!