Ο πραγματικός λόγος

Μέσα στη χαρά του 25ου ίσως να πέρασε στο ντούκου η δήλωση του Κωστή ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Θυμίζω ότι ο προπονητής μας το είπε απευθυνόμενος δημόσια στον πρόεδρο. Ο Πετεβίνος που το έπιασε πρόσθεσε ότι αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Κατά τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας μας ο υπερθετικός βαθμός προκύπτει γιατί η ομάδα ψήλωσε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών.

Θα τολμήσω να πω ότι ο λόγος που πράγματι αρχίζουν τα πολύ δύσκολα είναι άλλος και δεν άγνωστος. Ο ΑΠΟΕΛ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ετοιμάζεται να μπει στην κρίσιμη τετραμηνία η οποία θα κρίνει αν θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκούς ομίλους και ιδανικά σε αυτούς του Champions League.

Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια τεράστια πίεση την οποία ο καθένας στον ΑΠΟΕΛ εκδηλώνει και διαχειρίζεται διαφορετικά. Είναι γεγονός ότι οι προσδοκίες των χορτασμένων και σε κάποιες περιπτώσεις αποπροσανατολισμένων οπαδών μας είναι εδώ και χρόνια τέτοιες που αδικούν την προσπάθεια των παικτών. Οτιδήποτε λιγότερο από συμμετοχή σε ομίλους του CL είναι για κάποιους αποτυχία.

Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ και ο λόγος που αρχίζουν τα πάρα πολύ δύσκολα.

Η νευρικότητα και τα δύσκολα προκύπτουν γιατί η ομάδα μας εξακολουθεί να έχει μια τρομερή εξάρτηση από τη συμμετοχή της στους ομίλους. Με τα σταθερά έξοδα να είναι περίπου διπλάσια από τα έσοδα, τυχόν μη συμμετοχή σε ομίλους είναι ικανή να δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο. Και εννοείται ότι αυτό με τη σειρά του θα επηρεάσει το αγωνιστικό.

Εδώ και χρόνια οι εκάστοτε διοικήσεις ρισκάρουν με το επιχείρημα ότι για να κοντράρεις την κάθε Βίσλα, Μάριμπορ ή Αστάνα απαιτούνται υπερβάσεις που οικονομικά ισοδυναμούν με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Η διοίκηση Πετρίδη που είχε εκλεγεί με την υπόσχεση ότι θα κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση από ότι η προηγούμενη μέχρι στιγμής δεν έκανε κάτι ουσιαστικό στο να μειώσει την αφύσικη εξάρτηση του ΑΠΟΕΛ από τη συμμετοχή στους ομίλους.

Είναι για αυτό λοιπόν που και αυτή την καλοκαιρινή περίοδο θα είμαστε στην πρίζα. Ειδικά όσοι θεωρούν ότι το ρόστερ στη σημερινή του μορφή θα δυσκολευτεί να περάσει τον 3ο προκριματικό όχι μόνο πιστεύουν ότι μας περιμένουν δύσκολα αλλά έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!