Περί μπερδέματος ο λόγος

Ο Δώνης για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες έκανε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Ομόνοια μια σημαντική επισήμανση. Βασικά είπε ότι οι παίκτες παρουσιάζουν στους αγώνες πρωταθλήματος ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από ότι στις προπονήσεις. Η χαρακτηριστική ατάκα ήταν ότι θα ήθελε να σταματήσουν να τον μπερδεύουν οι παίκτες του.

Η διαφορετική διάθεση, προσέγγιση και ικανότητα να εφαρμόσουν το πλάνο του προπονητή αναπόφευκτα παραπέμπει στη γνωστή ιστορία του προσανατολισμού όλων στο Champion League. Αυτό φάνηκε να επηρεάζει και στον αγώνα με την Ομόνοια, ιδιαίτερα τους λιγότερο έμπειρους παίκτες ή και αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν βλεπόταν για 60 λεπτά και φλέρταρε άγρια με την απώλεια βαθμών αφού αν τυχόν σκόραρε η Ομόνοια στο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου που πίεσε δύσκολα θα το αντιδρούσε σωστά.

Οι Σαλλάι, Εμπεσίλιο και Αντωνίου ήταν εκτός κλίματος και μόνο όταν έγιναν οι αλλαγές η ομάδα λειτούργησε καλύτερα. Οι Βινίσιους και Αλωνεύτης έδωσαν τη σπιρτάδα και ηρεμία που έλειπε ενώ ταυτόχρονα ο Ζαχίντ έκανε δυο κινήσεις που αποδείχτηκαν καθοριστικές.

Από ότι φαίνεται η ομάδα θα ρολάρει μετά τον Δεκέμβριο όταν δεν θα μπορεί να ξεμυαλίσει και να μπερδέψει κανέναν το Champions League. Η εκτίμηση είναι τότε θα περιοριστούν και οι τραυματισμοί και σε συνδυασμό με την μεταγραφική ενίσχυση θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Μέχρι τότε όμως υπάρχουν πολλοί και δύσκολοι αγώνες οπότε το σερί δυο νικών θα πρέπει να μεγαλώσει πολύ.

Άξια σχολιασμού είναι και η κάλυψη που δίνει συστηματικά ο προπονητής μας στον Σαλλάι. Ο νεαρός Ούγγρος δεν έκανε τίποτε αξιόλογο στον αγώνα με την Ομόνοια με τον Δώνη να χαρακτηρίζει ως υπερβολές των δημοσιογράφων τις εκάστοτε αντιδράσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο εκλάμψεις των τεράστιων δυνατοτήτων του Σαλλάι και ένα από τα πολλά ζητούμενα είναι να μπορέσει να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Η πίεση που μπορεί να αντέξει ο μικρός είναι συγκεκριμένη οπότε ο Δώνης σωστά τον στηρίζει και τον καλύπτει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!