Συμφέρει το ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων;

Tα βαθμολογικά δεδομένα ενόψει των play offs έχουν ως εξής: ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ θα δώσουν μάχη για τις πρώτες δυο θέσεις. Οι Απόλλων, Ανόρθωση και Ομόνοια θα παλέψουν για την 3η θέση που εξασφαλίζει παρουσία στο Europa League ενώ ακόμα και η 4η θέση υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί προνομιούχα. Η Σαλαμίνα ή όποια ομάδα τερματίσει στην 6η θέση είναι ουσιαστικά αδιάφορη και θα επιχειρήσει να παίξει ρόλο ρυθμιστεί μέσω πριμοδοτήσεων που ίσως λάβει.

Η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης δεν μπορεί να ανατρέψει τα πιο οπότε όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για μάξιμουμ 10 αγωνιστικές όπου σχεδόν κανείς δεν θα είναι αδιάφορος. Είναι για αυτό που πρακτικά δεν μπορεί να ισχύσει το γνωστό σύνθημα ΑΠΟΕΛ εναντίων όλων. Ασφαλώς και οι οπαδοί των άλλων ομάδων προτιμούν να δουν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια αντί εμάς αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος και κυρίως ποδοσφαιριστής ή προπονητής των τριών ομάδων που θα παλέψουν για την 3η θέση δεν θα αδιαφορήσει στους αγώνες με τους δυο πρωτοπόρους. Οι αρρωστημένοι θα γράψουν διάφορα και θα αναρτήσουν τα γνωστά πανό αλλά αυτά είναι για να μας θυμίζουν ότι είμαστε η πιο πετυχημένη ομάδα στην Κύπρο.

Οι νίκες της ΑΕΚ δεν πρέπει να μας δημιουργούν νευρικότητα. Ιδίως νίκες όπως η εξάρα επί του Απόλλωνα ίσως αποδειχτεί και προβληματική αφού αντικειμενικά κρίνεται ως μη αντιπροσωπευτική της δυναμικότητας των δυο ομάδων. Δεν χρειάζεται να θυμίσω τις δικές μας νίκες με σκορ μαμούθ στον πρώτο γύρο.

Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα χωρίς επιθετικό ή τέλος πάντων με επιθετικό που να έχει ευχέρεια στο γκολ;

Το ερώτημα προκύπτει γιατί ενώ όλες οι άλλες ανισσοροπίες του ρόστερ μας έχουν αντιμετωπιστεί σωστά, ο τραυματισμός του Καβενάγκι αγχώνει. Μέχρι στιγμής οι περιφερειακοί επιθετικοί ανταποκρίνονται στον μέγιστο δυνατό βαθμό αλλά τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα για όλους.

Το ενδεχόμενο να προκύψει και νέος τραυματισμός του Σωτηρίου προκαλεί τρόμο. Και αυτό γιατί όλοι θεωρούν τελειωμένο τον Πιατκόφσκι. Έτσι προσεγγίζει το θέμα και ο Κετσπάγια αφού ούτε με την Αγία Νάπα έκρινε σκόπιμο να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Η εύκολη απάντηση είναι ότι θα επιστρατευτεί  ο Ντε Βινσέτι στην κορυφή της επίθεσης αλλά και πάλι κανείς δεν θέλει να διαταραχθούν οι ισορροπίες που οδήγησαν στο σερί νικών που μας έφερε στην κορυφή.

Με αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικό να έχουμε τη βοήθεια που μπορεί να δώσει ο Καβενάγκι. Και αν ακόμα επιβεβαιωθεί ότι επιστρέφοντας δεν θα μπορεί να αγωνιστεί περισσότερο από 50-60 λεπτά, δεν είναι λίγα για έναν παίκτη της κλάσης του.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!