Τι έχει ο φετινός ΑΠΟΕΛ;

Θα είναι μεγάλο επίτευγμα αν ο ΑΠΟΕΛ μπορέσει να κατακτήσει σήμερα το πρωτάθλημα. Το επίτευγμα έγκειται στο ότι ο χειρότερος αγωνιστικός σχεδιασμός της τελευταίας δεκαετίας δεν θα έχει στοιχίσει την απώλεια του τίτλου πάνω στον οποίο στηρίζεται η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Εννοείται πως όποια αγωνιστική και αν το κατακτήσουμε θα είναι επιτυχία για αυτόν ακριβώς το λόγο αλλά αν τα καταφέρουμε δυο αγωνιστικές πριν το τέλος θα είναι ότι καλύτερο.

Μόνο ο ΑΠΟΕΛ λοιπόν θα μπορούσε να χτιστεί πάνω σε κινούμενη άμμο το περασμένο καλοκαίρι, να είχε βρεθεί στο -7 και σήμερα να βρίσκεται στο +4 και να επιχειρεί να το τελειώσει και μαθηματικά.

Ας μην έχει αμφιβολία ο Πετρίδης ή οποιοσδήποτε άλλος. Ο φετινός αγωνιστικός σχεδιασμός ήταν χειρότερος και από αυτόν της χρονιάς με τους Ζουέλες και τους Μπόρδες. Τότε υπήρχε η ηγετική φυσιογνωμία του Γιοβάνοβιτς ο οποίος μπόρεσε να συσπειρώσει τους πάντες και στο τέλος να έρθει ο τίτλος.

Φέτος δεν υπήρχε ούτε αυτό αφού απολύθηκαν δυο προπονητές και ένας τεχνικός διευθυντής σε μια προσπάθεια της διοίκησης να διορθωθεί ότι διορθώνεται και να σωθεί η χρόνια.

Τι έχει ο φετινός ΑΠΟΕΛ που τον φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο;

Εκτός από το μέταλλο του πρωταθλητή έχει το πληρέστερο ρόστερ γεγονός που του επέτρεψε να μην καταρρεύσει έστω και αν οι μεταγραφικές προσθήκες του καλοκαιριού έκαναν την ομάδα χειρότερη αντί να την βελτιώσουν,

Το γεγονός του ότι εδώ και μήνες αγωνιζόμαστε χωρίς τον Καβενάγκι και τον Σωτήριου να ανταποκρίνεται ιδανικά υπό τις περιστάσεις (δεν υπάρχει Πιατκόφσκι) είναι άθλος. Το ότι πάμε στον αγώνα της χρονιάς χωρίς τους Μοραίς, Βινίσιους, Εφραίμ και Ντε Βινσέτι αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε είναι άθλος.

Όλα αυτά προκύπτουν γιατί έχουμε ένα ποιοτικό ροστερ που μπορεί να κοντράρει ακόμα και την ΑΕΚ.

Για να κερδίσουμε την καλοκουρδισμένη μηχανή του Κριστιανσέν θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι μεσοαμυντικά. Αυτό συνέβηκε στο τελευταία μεταξύ μας αγώνα όπου σε συνδυασμό με την κλάση παικτών συγκεκριμένων παικτών ήρθαν και τα τρία γκολ.

Οι παίκτες του Κωστή πρέπει να λειτουργήσουν σωστά και το ότι μάλλον θα τους δώσουμε χώρο δεν πρέπει να μας ξενίζει. Αυτό δεν θα γίνει γιατί θα παίξουμε για την ισοπαλία αλλά επειδή δεν έχουμε επιλογή με βάση τους παίκτες που θα αγωνιστούν.

Για να τους κερδίσουμε πρέπει να κλείσουμε τους χώρους στα άκρα αλλά και στον κεντρικό διάδρομο και να εκμεταλλευτούμε αυτά που μπορούν να κάνουν οι Βάντερ, Γιαννιώτας, Αλωνεύτης ή και Χαρλαμπίδης στην κόντρα.

Διαβάζω ότι ο Αμορίν θα πάρει θεση δίπλα από τον Αρτύματα και πρέπει να παραδεχτώ ότι με ξενίζει που ο καλύτερος μας αμυντικός είναι έτοιμος αλλά θα μείνει και πάλι στον πάγκο. Ο Καρλάο δεν έχει εμπειρίες ως αμυντικό χαφ αλλά θα γίνει δύσκολη η προσπαθεί να αμυνθούμε σωστά και να έχουμε τη σωστή πρώτη ή δεύτερη πάσα με δυο βαριά αμυντικά χαφ. Ο Κωστή όμως ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε το ρόστερ και τον αντίπαλο ενώ θα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει και πράγματα μέσω των αλλαγών.

Τα πάντα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα ή δύσκολα με ένα γρήγορο γκολ και είναι για αυτό που πέραν της τακτικής να υπάρχει και καθαρό μυαλό το οποίο τόνισε με εντυπωσιακό τρόπο και ο Κωστή πριν το αγώνα με την Ομόνοια.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!