Το επικίνδυνο σενάριο

Ο Πρόδρομος Πετρίδης στις τελευταίες δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων ότι οι στόχοι καθορίζονται από τη διοίκηση και όχι από τον κόσμο και πως είναι προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Προφανώς τα σενάρια αφορούν την ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική του βιωσιμότητα. Κάθε καλοκαίρι περνάμε δύσκολα αφού η μεταγραφική περίοδος δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον ΑΠΟΕΛ είναι να αποκλειστεί τόσο νωρίς που να μην μπορέσει να συμμετάσχει ούτε καν στους ομίλους του Europa League. Για όσους αντιλαμβάνονται τα οικονομικά μεγέθη της ομάδας μας, ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τεράστια και αλυσιδωτά προβλήματα.

Πως είναι προετοιμασμένη όμως η διοίκηση σε αυτό το ενδεχόμενο;

Ο πρόεδρος της εταιρείας άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία γενική συνέλευση όταν ανέλυε τους κινδύνους που υπάρχουν με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Η λύση σύμφωνα με τα όσα είπε, σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού, είναι ένα κούρεμα στο μισθολόγιο των παικτών που θα κυμαίνεται μεταξύ 30-40% αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να βγει η χρονιά με ελέγξιμες ζημιές.

Ο Πετρίδης ήταν ως ένα βαθμό ρεαλιστής αφού ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί και από την καλή θέληση των παικτών αν θα εφαρμοστεί ή όχι η μείωση.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ελάχιστοι παίκτες θα είναι διαθετημένοι να δεχτούν μια τόσο μεγάλη μείωση αφού ουδέποτε είχε συσχετιστεί ο βασικός μισθός τους με την πρόκριση ή μη σε ομίλους.

Σε μια σοβαρή εταιρεία που προσπαθεί να αποφύγει το τραγικό τέλος δεν αρκεί το συγκεκριμένο πλανο έστω και αν γίνει αποδεκτό από τους υπαλλήλους – παίκτες. Ούτε να βρεθεί ένας νέος επενδυτής που θα συνεισφέρει νέο κεφάλαιο αρκεί.

Αυτό που πρέπει να επίσης να γίνει και δεν θα πρέπει να φοβάται καμία διοίκηση να το αναφέρει είναι να τσοντάρουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι και κυρίως οι μεγαλομέτοχοι. Μπορεί η εταιρεία ΑΠΟΕΛ να μην διανέμει κέρδη σε όλους αυτούς αλλἀ αν τίθεται θέμα βιωσιμότητας η λογική λέει ότι πρέπει να γίνουν δυο πράγματα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Να μπει Φρέσκο χρήμα και να περιοριστούν άμεσα και δραστικά τα εξοδα. Ένα εκ των δυο από μόνο του δεν αρκεί.

Η επιθυμία όλων είναι να μην μπούμε ποτέ σε τέτοια διαδικασία αλλά η αναφορά ότι η διοίκηση έχει επεξεργαστεί και είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια, δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X